Triggerpoint massage

Wat is de Triggerpoint therapie?

De Triggerpoint massagetechniek is niet nieuw maar komt voort uit eeuwenoude massage technieken. Twintig jaar geleden ontrafelden de artsen Janet Travell en David Simons het mysterie van de afgeleide pijn, met hun monumentale medische handboek: Myofascial Pain & Dysfunction; The Trigger Point Manual.

Velen denken dat de oorzaak van de pijn altijd op dezelfde plaats is als de pijn zelf. Dat is vaak niet zo.

Op de afbeelding zie je triggerpointsplaatsen en pijnpatroon (uitstralingen]

Veel van onze alledaagse pijnklachten—en vele andere vreemde symptomen—worden feitelijk veroorzaakt door myofasciale triggerpoints (kleine spierknopen) in overbelaste of geblesseerde spieren. De medische gemeenschap doet er lang over dit feit te accepteren en er gebruik van te maken, zelfs al wordt in de medische vakbladen al meer dan 60 jaar over triggerpoints geschreven!

Een triggerpoint is een verdikking in een spierweefsel die vaak de oorzaak is van pijn in andere delen van het lichaam en geeft vaak stramheid, krampen en (chronische) pijnklachten

Voorbeeld:
Een triggerpoint in de rug bijvoorbeeld, kan pijn of verminderde beweging in de nek veroorzaken. De nek fungeert vervolgens als een satelliet triggerpoint, wat kan dan leiden tot pijn in het hoofd. De pijn kan scherp en intense zijn of een saaie continu pijn geven. We gaan dus van nature zoeken naar de oplossing van onze hoofdpijn in plaats dat de echte Triggerpoint in de rug behandeld wordt.

TriggerPoint therapie is speciaal ontwikkeld om de bron te vinden en de pijn te verzachten door circulaire en geïsoleerde druk. Bij triggerpoint therapie werkt de ontvanger mee door actief diepe adem te halen en de juiste aanwijzingen te geven over exacte locatie en intensiteit van de pijn.

De resultaten en voordelen van Triggerpoint massage zijn dat het ruimte geeft van vernauwde gebieden in het spierenweefsel, wat de pijn verlicht. U kunt genieten van een significante daling in pijn na slechts één behandeling. Ontvangen van een therapeutische Triggerpoint massage op een regelmatige basis kan natuurlijk beheren van pijn en stress bij chronische blessures helpen.

De truc is om de Triggerpoints uit te schakelen en hiermee de pijnklachten op te heffen. Om goede en betrouwbare resultaten te bereiken moet de therapie direct op de triggerpoints worden gericht. Dat lijkt moeilijker dan het is. Een triggerpoint kun je gemakkelijk vinden omdat het verdikkingen zijn ter grootte van een rijstkorrel.

Het mooie van deze vorm van therapeutisch masseren is dat je het ook zelf thuis uit kunt voeren. Doe je dit regelmatig dan herstel je veel sneller. Voor de zelf behandeling zijn een aantal handige hulpmiddelen te krijgen. De goedkoopste is de massagebal u kunt ook gebruik maken van de Rumble Roller.

Afspraak; vanaf 60 min

 

Wat punten op een rij

  • Triggerpoint is een verdikking in een spierweefsel wat pijn kan veroorzaken in andere delen van je lichaam
  • De knopen belemmeren je lichaamsbewegingneck_upperback_back
  • Bij ongeveer 75% van alle pijn ligt de oorsprong bij triggerpoints
  • Wij gebruiken cirkelbewegingen of geïsoleerde druk
  • Deze massagetechniek kan al in enkele minuten voor verlichting zorgen
  • Deze techniek helpt natuurlijk beheersen van pijn en stress bij chronische blessures
  • Wij leren je de techniek die je nodig hebt om jezelf te behandelen.

Experience Your Body

Iedereen is uniek en heeft zijn of haar eigen wensen,
zo zullen we u ook behandelen