Sportmassage

Wat is de sportmassage?

De term sportmassage wordt gebruikt als verzamelnaam voor diverse verrichtingen die sportmasseurs toepassen op sporters om hen te activeren om betere sportprestatie te laten leveren of om hen te helpen bij het herstel naar volledige sporthervatting na een blessure.

Sportmassagetherapie is gericht op alle soorten sporters, van wereldklasse professionals tot aan weekend joggers.

Sportmassagetherapie wordt gebruikt als verbetering van de fysieke voorbereiding voor een sportevenement als ook als vermindering van de hersteltijd voor maximale prestaties tijdens de training of na een gebeurtenis. Het is een massage gericht op gebieden van het lichaam die zijn of worden overbelast door repetitieve en vaak agressieve bewegingen. Sporters hebben ontdekt dat speciaal ontworpen sportmassage de flexibiliteit bevordert, vermoeidheid vermindert, het uithoudingsvermogen verbetert , letsel helpt voorkoming en hun lichaam en geest voorbereidt op optimale prestaties.

Effect

Een van de belangrijkste voordelen van sportmassagetherapie in vergelijking met andere massagetherapien is de mogelijkheid om op spier-pees kruispunten te richten. Een 2010 studie in het tijdschrift van “Strength and Conditioning Research” concludeerde dat zelfs een 30-seconden massage de flexibiliteit van de heup verbetert. Een andere studie uitgevoerd door Margaret Jones, Ph.D. van de American College of Sports Medicine, toonde een opmerkelijke vermindering van spierpijn bij sporters die sportmassage vóór of na het sporten hadden ontvangen.

Techniek

Een sportmasseur kan verschillende dingen doen voor een sporter. Met behulp van verschillende massagetechnieken wordt de conditie van de spieren verbeterd. De techniek wordt bepaald door te kijken naar de sport en de wensen van de sporter en/of trainer. De masseur kan, door regelmatig contact met de sporters, een beginnende blessure herkennen en de sporter eventueel doorverwijzen naar een geneeskundige. Hij of zij kan voorlopig tapes en verband aanbrengen en eerste hulp bij ongevallen verlenen. Daarnaast kan de masseur een voorlopig advies geven, door het uitvoeren van functie-testen op lenigheid en kracht. Hij of zij kan advies geven over gezond en veilig sporten, actief bewegen, sportkleding, voeding, schoeisel en hygiëne. Een sportmasseur is meestal gespecialiseerd in kalmerende en stimulerende massages. Dit is masseren met het doel de spieren die het zwaarst worden belast, een betere doorbloeding te geven en aan te zetten tot extra stofwisseling. De spieren zijn daardoor beter bestand tegen grote kracht die er tijdens het sporten op uitgeoefend wordt.

De sportmassage kan voor iedereen geneeskrachtig werken, ook als je spierpijn hebt door een verkeerde beweging in de rug, de nek of ergens anders in het lichaam. Na een eenmalige inspanning, zoals een weekendje Ardennen kan je stijve en pijnlijke spieren hebben of je bent tijdens de wekelijkse sporttraining iets te enthousiast geweest, ook dan kan een sportmassage helpen herstellen. Dat is beter dan er mee rond te blijven lopen.

Sport-Massage-Treatments-for-all-muscular-pain_0

Wat punten op een rij

  • Bevordert flexibiliteit
  • Vermindert het risico op letsel
  • Verbetert uithoudingsvermogen
  • Vermindert hersteltijd na een sportprestatie
  • Vermindert stress-gerelateerde aandoeningen en chronische pijn

Experience Your Body

Iedereen is uniek en heeft zijn of haar eigen wensen,
zo zullen we u ook behandelen